DUYURU Web sitemiz yayında! Tüm duyuru ve haberlerimizi anında buradan takip edebilirsiniz.

HAKKIMIZDA

ÖRGÜTLENME

Hak Hukuk Adalet Platformu, esas itibariyle hiyerarşik bir dikey örgütlenme modeliyle örgütsel yapısını oluşturmuştur. Ancak, bilgi çağının ve dünya genelindeki örgütlenmelerin gelişimleri bize göstermiştir ki, örgütlenmelerde kolektif iş bölümü, katılımcılık ve yalın olma hali, örgütsel yapıların nitel ve nicel süreçlerini pozitif anlamda etkilemektedir.
Nitel ve nicel anlamda gelişimi esas alan örgütlülüğümüz, dikey ve yatay örgütlenmelerin faydalarını nizami anlamda kazanmak adına stratejik örgütlenme modelini geliştirmiştir. Dolayısıyla esas itibariyle dikey hiyerarşik, tali anlamda kolektif nitel birikimi açığa çıkarmak açısından yatay çalışmalar ve çalıştaylar, örgütlülüğümüzün temelini oluşturacaktır.

Hak Hukuk Adalet Platformu, konfederal bir örgütlenmeyi ve bu örgütlenmenin altyapılarını oluşturmak adına adımlar atmıştır. Bu temelde, başta ülkemiz olmak üzere, Avrupa ülkelerinde de örgütlülüğü elzem kılacak stratejik çalışmalar yürütecektir. Yoksulluğun, açlığın, sömürünün ve çürümenin her türlü baskısı altında yaşayan halkımıza karşı sorumluluğumuz var diyerek başlattığımız bu mücadelenin başarılı kılınabilmesi için örgütlü yapının ve kadro siyasetinin de elzem olduğunu unutmamalıyız.
Halkın talep ve gereksinimlerini dikkate alan programatik düşüncelerimizin kitleler ile buluşması için sağlam bir kadro ve örgütlenme siyasetine de ihtiyacımız var.
Dikey örgütlenme ile kitlelerin bulunduğu her alana girecek ve yatay örgütlenme modeliyle kolektif katılımcılığı ve nitel birikimli kadro siyasetini inşa edeceğiz.

Bir örgütlenme modelinin başarılı olabilmesi için belirli standartlar ve kriterler söz konusudur:

1- Sağlam Bir Program Oluşturma: Kitlelerin sorunlarına yönelik çözüm politikalarının belirlenmesi.

2- Programın Kitlelere Ulaştırılması: Etkili bir kadro politikası oluşturulması.

3- Programın Etkinliğinin Değerlendirilmesi: Programın kitlelerin ihtiyaç ve gereksinimlerine cevap verip vermediğinin ölçülmesi.

4-Kadro Politikasının Uygulanması: Kadro politikasının kitlelerle buluşmasının sağlanması.

5-Kadroların Denetlenmesi ve Eğitimi: Kadroların düzenli olarak denetlenmesi ve sürekli eğitimi.

Bir örgütlenme bu taktikler ölçüsünde gelişmiyorsa, ya programınızda ya da bu programları kitlelere ulaştıracak kadrolarınızda bir sorun vardır.
Bu temelde, bıkmadan usanmadan kitlelerden kitlelere siyasetini hâkim kılmak önemlidir. Halkın gereksinimlerini ve ihtiyaçlarını sürekli açığa çıkarmak ve kadro siyasetini düzenli olarak geliştirmek gereklidir.
Dikey örgütlenme ve hiyerarşik düzen, koordinasyon ve disiplinli yapıyı inşa ederken, yatay örgütlenme ise çalıştaylar aracılığıyla kadroların niteliksel birikimini açığa çıkaracaktır.

Hak Hukuk Adalet Platformu MYK - Türkiye Örgütlenmesi - Avrupa Örgütlenmesi
Türkiye Örgütlenmesi, 7 bölgesel yapı sorumluluğunda inşa edilecektir:

1- Marmara Bölge Sorumluluğu
2- Ege Bölge Sorumluluğu
3- Akdeniz Bölge Sorumluluğu
4- İç Anadolu Bölge Sorumluluğu
5- Karadeniz Bölge Sorumluluğu
6- Doğu Anadolu Bölge Sorumluluğu
7- Güneydoğu Anadolu Bölge Sorumluluğu

Bu sorumluların altında her ilin şubeleri, her il şubesinin altında ilçe şubeleri bulunacaktır. Her ilçenin altında mahalle (semt), köy, sokak, gençlik, kadın, akademi ve basın komisyonları oluşturulacaktır.

Akademi Komisyonları: Düzenli olarak kadroların eğitimini ve ajitasyon-propaganda teknikleri konusunda çalıştaylar düzenleyecektir. Eğitilen kadrolar, örgütsel dernek çalışmalarında görevlendirilecek ve sorumluluklar alacaktır. Kadrolar, niteliklerine ve liyakatlerine göre değerlendirilecektir. Sendikalarda, demokratik kitle örgütlerinde ve sivil toplum kuruluşlarında örgütlenme teşvik edilecektir. Kitlelerin toplumsal katılımının yoğun olduğu her alanda örgütlenilmelidir. Hareketimizi her alanda temsil edecek, MYK tarafından belirlenen somut programatik düşüncelerin kitleler ile buluşması için propaganda yürütecektir.