DUYURU Web sitemiz yayında! Tüm duyuru ve haberlerimizi anında buradan takip edebilirsiniz.

Kobani Davası Kararları Kamu Vicdanını Yaraladı: Adalet Talebi Yükseliyor

Kamuoyunda Kobani Davası olarak bilinen ve 6-7 Eylül 2014 tarihinde ülkemizin bazı bölgelerinde yaşanan, bazı vatandaşlarımızın hayatını kaybetmesine ve yaralanmasına sebep olan olaylarla ilgili HDP yöneticilerinin yargılandığı davada, Ankara Batı Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen kararlar, son dönemde yargıyla ilgili yaşanan tartışmalarla birlikte kamu vicdanını yaralamıştır

Bizler kamuoyu olarak, "yumuşama" konusu yerine adaletin "tasarruf" adı altında üç beş makam aracının yerine adil paylaşımın konuşulmasını beklerken, gündem her gün tabiri caizse balon haberler ile meşgul edilmektedir. İdeal bir hukuk düzeninde bu yargılamaların kabul görmeyeceği gün gibi açıktır. Bu tür kararlar, dünya kamuoyu önünde ülkemizin itibarını zedelerken, aynı zamanda bu topraklarda yaşayan yurttaşlarımızı umutsuzluğa ve yoksulluğa mahkûm etmektedir.
Özellikle siyasetçilerle ilgili adil yargılama hakkını ihlal eden, tutukluğu bir cezalandırma biçimine dönüştüren ve orantısız bir yaklaşım benimseyen Avrupa Birliği değerlerine aykırı hiçbir tutum kabul edilemez. Tüm aktörleri, yargı bağımsızlığına ve tarafsızlığına saygı göstermeye, hukukun üstünlüğüne riayet etmeye davet ediyoruz.

Önümüzdeki süreçte bu yanlışlığın istinaf ve temyiz aşamalarında düzeltilmesini; bu kapsamda yargılamaların bağımsızlık ve tarafsızlık ilkelerine uygun olarak yargı tarafından ivedi olarak adil bir biçimde neticelendirilmesini talep ediyoruz. Söz konusu kararlardaki hukuka aykırılığın giderilmesini talep ediyoruz. Herkesçe bilinmelidir ki bu ideal gerçekleşene kadar vatanımızda eşit yurttaşlık ve hukukun üstünlüğü için yılmadan mücadele edecek ve bunu tesis edeceğiz.
Orantısız ve siyasi öç almaya yönelik tutumları reddediyoruz. Toplumsal barışa hizmet eden ve eşit yurttaşlığı esas alan kararların alınması, ülkemizin geleceği açısından olumlu gelişmeler sağlar. Nihai olarak aklıselimin galip gelip Yüce Türk Yargısından en adil ve doğru kararları vermesini bekliyoruz.